Inca bessen recept: Inca bessen Cruesli

Inca bessen recept: Inca bessen Cruesli

Inca bessen worden meestal in gedroogde vorm verkocht en smaken heerlijk in combinatie met noten, goji bessen, camu camu bessen of ander gedroogd fruit. Je kunt de gedroogde Inca bessen echter ook puur eten of als topping over een salade of toetje strooien. Daarnaast smaken gedroogde Inca bessen vanwege de frisse zoetzure smaak ontzettend lekker in rauwe taarten, koekjes en rauwe chocolaatjes. Hier volgt een heerlijk superfood recept met inca bessen en cruesli.

Incabessen Cruesli

Basisingredienten
• 200 gram havervlokken
• 100 gram gedroogde goudbessen/inca-bessen
• 50 gram walnoten
• 50 gram hazelnoten
• 50 gram amandelen
• 25 gram geraspte kokos
• zest van 1 biologische citroen of limoen
• (zonnebloempitten, sesamzaad, maanzaad, lijnzaad, kaneel, beukenootjes, cranberries of andere gedroogde vruchten)
• 5 eetlepels honing
• 2 eetlepels zonnebloemolie of andere neutrale olie
• snufje zout

Bereiding
Zet de oven aan om deze enkele minuten voor te warmen op 150 graden. De nootjes mogen in grove stukjes worden gehakt. Snij de incabessen en (naar eigen voorkeur) de gedroogde vruchten in kleinere stukjes. 5 eetlepels met honing verwarmen en voeg hier 2 eetlepels zonnebloemolie aan toe met een klein beetje water. Roer dit tot een mooie glad vloeistof ontstaat. Meng dit vervolgens met de rest van de ingrediënten en leg dit gespreid in een bakplaat met onderin bakpapier.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak alle noten grof, en snij zo nodig de goudbessen en evt. andere gedroogde vruchten in kleine stukjes (ik hou zelf wel van chunks in mijn cruesli). Verwarm 5 eetlepels honing met 2 eetlepels zonnebloemolie en een klein scheutje water in een steelpannetje, tot het mooi vloeibaar is geworden. Meng dit met alle noten, vruchten, zaden en havervlokken en spreid uit over een bakplaat met bakpapier.
Bak in ongeveer een half uur goed goudbruin, in de tussentijd even omscheppen. Laat het afkoelen en doe de zelfgemaakte cruesli in een grote afgesloten pot. Maanden houdbaar, als het niet eerder op gaat!

You may also like...